Jak uzyskać aktualizację Media Center w systemie Windows 8 Pro bez dodatkowych wydatków

W przeciwieństwie do Windows 7, Windows 8 Pro nie jest fabrycznie instalowany z Windows Media Center. Być może zdajesz sobie sprawę z faktu, że nie możesz odtwarzać filmów DVD w Windows 8 Media Player i potrzebujesz Windows Media Center zainstalowanego na komputerze, aby oglądać filmy DVD. Istnieje wielu graczy zewnętrznych, takich jak Boxee i XBMC którego możesz użyć, ale jeśli już korzystasz z Media Center w Windows 7, prawdopodobnie wolisz to samo również w Windows 8.

W systemie Windows 8 Pro firma Microsoft będzie wymagać zakupu dodatkowej licencji, aby uzyskać Media Center, co oznacza, że ​​użytkownicy muszą wydać dodatkowe pieniądze. Jednak dobrą wiadomością jest to, że jeśli już zainstalowałeś Windows 8 Pro na swoim komputerze, możesz teraz pobrać Windows 8 Media Center za darmo. To jest oferta na czas określony i powinieneś z niej skorzystać, jeśli kupiłeś już system Windows 8 Pro.

Zobaczmy więc, jak można pobrać klucz licencyjny aktualizacji za darmo i uzyskać pakiet aktualizacji Media Center.

Uzyskiwanie aktualizacji Media Center w Windows 8 Pro

Krok 1: Odwiedzić Strona promocyjna Microsoft aby uzyskać klucz Windows 8 Media Center Pack. Będziesz musiał podać swój adres e-mail, wypełnić captcha bezpieczeństwa i kliknąć przycisk Wyślij mój klucz produktu. Microsoft przyjmie Twoje żądanie i poinformuje, że wyśle ​​klucz licencyjny w ciągu najbliższych 24 godzin. Może to potrwać dłużej niż w moim przypadku. Dla mnie minęło około 30 godzin, zanim dostałem pocztę.

Krok 2: Po otrzymaniu klucza naciśnij Windows + W, wyszukaj system i otwórz to. Raz twój Właściwości systemu strona się otworzy, poczekaj na załadowanie szczegółów produktu i kliknij link Dodać funkcje do Windows 8.

Krok 3: System Windows zapyta teraz, czy chcesz kupić klucz produktu, czy też chcesz użyć klucza produktu, który już masz. Wybierz drugą opcję i podaj klucz produktu otrzymany w wiadomości e-mail.

To wszystko, system Windows sprawdzi teraz klucz i zainstaluje aktualizację Media Center na twoim komputerze. Upewnij się, że Twój komputer ma płynne połączenie internetowe (połączenie przewodowe będzie dodatkową zaletą). Ponieważ instalator uruchomi ponownie komputer w trakcie instalacji bez monitowania, pamiętaj o zapisaniu i zamknięciu wszystkich programów uruchomionych na komputerze.

Po zainstalowaniu aktualizacji otrzymasz powiadomienie na pulpicie. Możesz teraz wyszukać program Media Center w Ekran startowy i używaj go do odtwarzania filmów i DVD.

Wniosek

Oferta bezpłatnej aktualizacji wygasa 31 stycznia 2013 r a koszt aktualizacji będzie później wynosił około 10 USD. Sugerowałbym, nawet jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś uaktualniony do systemu Windows 8 i planujesz to zrobić wkrótce, zarezerwuj licencję na aktualizację. Nie jestem pewien, czy klucz ma żywotność aktywacji powłoki, ale warto spróbować.