Czy ludzie mogą zobaczyć zrzut ekranu z ich profilu na Facebooku?

Przyznajmy, że jesteśmy zwierzętami społecznymi. Są tylko nieliczni niewielu, którzy nie są na Facebooku lub w różnych inne formy mediów społecznościowych. Ale jak wiele radości dają te platformy mediów społecznościowych, temat prywatności nadal unosi się.




Pomiędzy dylematem udostępnianie i ochronapowstaje pytanie - czy ludzie mogą wiedzieć, czy ja zrzut ekranu ich zdjęcia profilowe na Facebooku?



Jeśli to ty robienie zrzutów ekranu, wtedy odpowiedź brzmi głośnoNieFacebook nie informuje osoby, jeśli zrobisz zrzut ekranu z jej zdjęciem profilowym. W przeciwieństwie do Snapchata, tutaj jedyne powiadomienie, które otrzymasz, to zrzut ekranu z telefonu.



Zobacz więcej: Czy mogę zobaczyć, kto oglądał mój profil na Facebooku?

To samo można powiedzieć o komunikator facebookowy zbyt. Bez względu na to, czy jest to czat ze znajomym, czy z zupełnie nieznajomym, funkcja zrzutu ekranu będzie działać mniej więcej tak, jak w każdej innej aplikacji - tylko telefon informujący o zrzutach ekranu.

Ale jeśli jesteś tym, który naprawdę troszczy się o ciebie zdjęcia unoszące się w mediach społecznościowych, naprawdę niewiele możesz zrobić. Z wyjątkiem, oczywiście, nigdy nie publikowania zdjęć ani ograniczania odbiorców do znajomych.

Sprawdź te fajne funkcje Facebooka, których nie znasz



Alternatywne zrzuty ekranu

Facebook ma solidną wbudowaną funkcję Dzielić alternatywa, z której możesz skorzystać, jeśli nie masz ochoty robić zrzutów ekranu. Wszystko, co musisz zrobić, to nacisnąć przycisk udostępniania i wysłać go znajomemu, który jest już na Facebooku.

Jeśli tak nie jest, możesz dotknąć menu z trzema kropkami i wybrać Udostępnij zewnętrznie opcja, która korzysta z wielu opcji innych firm, takich jak Whatsapp, Wiadomości, Instagram itp.





Co przyniesie przyszłość?

Biorąc pod uwagę, że są prawie 1,94 miliarda aktywnych użytkowników Facebooka w ciągu miesiąca, najwyższy czas, aby Facebook wprowadził ściślejszą kontrolę nad tym, kto może zapisać lub pobrać Twoje zdjęcia profilowe. I wydaje się, że to zauważyło. Ostatnio niektórzy użytkownicy mają zgłoszono widzenie osłona zdjęcia profilowego w aplikacji Facebook na Androida.

To osłona zdjęcia profilowego po pobraniu pokazuje linie podobne do znaków wodnych i ogranicza zrzut ekranu do czasu, gdy będziesz na zdjęciu profilowym.

Podobnie, opcja udostępniania lub zapisywania nie będzie dostępna dla chronionych zdjęć profilowych. Mówiąc o wersji komputerowej, nie będziesz już mógł zapisać obrazu jako pliku obrazu. Zamiast tego zostanie pobrany jako plik HTML, co ma miejsce w przypadku większości stron internetowych.

Ale tak jak w przypadku większości funkcji eksperymentalnych, minie trochę czasu, zanim będzie wolny od błędów.

Najważniejsze jest to, że Facebook nie wysyła powiadomień podczas robienia zrzutów ekranu, ale etycznym sposobem byłoby użycie funkcji udostępniania. A jeśli chcesz podnieść go nieco wyżej, zanim klikniesz przycisk pobierania, uzyskaj zgodę osoby. Ale potem, jak mówią, kiedyś udostępnij coś na Facebooku, to znaczy wykrzyczeć to samo całemu światu.